fredag den 3. april 2015

Wraps med tun og lynsyltet grønt bahn mi-style

 


Bahn mi - vietnamesisk sandwich i blødt hvidt brød med fyld og syltede grøntsager og krydderurter - er overalt. Og jeg har ikke engang smagt det endnu (!), men jeg har en svaghed for syltede ting. Her er en bahn mi-inspireret version af lynsyltet grønt, som jeg har brugt som fyld i tortillas med tun og grønt. Fiskedag, så alle kan være med. Helt vietnamesisk er det ikke, for jeg har tilsat salt, lime, ingefær og chili og brugt andre grøntsager end gulerødder og kinaradisse som er de traditionelle. Tortillas eller wraps kan du bage selv eller købe færdige.

Lynsyltet grønt bahn mi-style
1 dl sukker
1 tsk salt
1 1/2 dl eddike (lagereddike)
1/2 rød chili, efter smag
2 cm ingefær skåret i tynde skiver
1 lime - saften

3 store gulerødder
1 forårsløg
1/4 rødt spidskål (ca. 4 store håndfulde når det er skåret)

12 tortillas
3 dåser tun (vælg ikke den billigste)
1 agurk
1 peberfrugt
150 gr frisk babyspinat
1 avocado
3 håndfuldt bredbladet persille

1 bæger cremefrache 18 %
1 bundt purløg klippet i fine stykker
salt, peber

Lynsyltet grønt: Kom alle ingredienserne undtagen limesaft i en gryde - chilien skal bare være hel - og lad det koge for svag varme i 20 minutter. Sluk, og lad det køle helt af (du kan evt. koge lagen om morgenen inden du går ud af døren). Når lagen er kold, så smag den til med lime og fisk ingefær og chili op. Skræl gulerødderne og skær dem helt tyndt, gerne på et mandolinjern, skær forårsløget i tynde, tynde skiver og skær kålen fint - igen, et mandolinjern er godt. Vend grøntsagerne i den kolde lage ca 1/2 time før servering, så undgår du at de bliver bløde og sjaskede.

Skær grøntsagerne i passende stykker, rør dressingen sammen og anret det så det er lige til at gå til. Varm tortillas i en 200 grader varm ovn i ca 5 minutter, pakket ind i staniol så de ikke bliver hårde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar