onsdag den 28. januar 2015

Tortilla/chappati


Nørdet? Moi??
Nå, men hvis man spiser mexikansk eller indisk, så er disse 'madpandekager/wraps' rigtig fine. Hvis de er indiske, så hedder de bare chappati i stedet, men princippet er det samme. De kræver øvelse at få dem helt runde - mine er sådan lidt rustikke i det. De smager godt og mætter bedre end dem man køber - og så er der ikke nogen mærkelige ting i. Hvis du får røde knobber af fuldkorn, så lav dem hvide i stedet

Portionen her giver 8 styks bagt på en 28 cm pande, det er nok til fire personer.

100 gr. fuldkornshvedemel
225 gr. hvedemel
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
ca. 3 dl kogende vand

Bland mel og salt, hæld olien i, og kom kogende vand i lidt efter gangen, mens du rører rundt i den brandvarme dej med en ske (ikke metal, de bliver lumsk varme). Så snart du kan røre ved dejen, så ælter du den godt sammen. Del den i 8 lige store stykker og rul runde tortillas/chappatis af den. Bag dem på medium varme uden fedtstof, sørg for at panden er brandvarm når du kommer den første på, ellers får du lavet knækbrød. Bag dem til de får brune pletter, og vend dem så om og bag dem til de får brune pletter. Hold dem varme under et viskestykke.

Det tager et stykke tid at bage dem, men der er ingen der siger at man skal stå og stirre stift på dem hele tiden. Begynd i god tid.

Spist til chili con carne, eller en kødsauce af en art, salat, cheddarost og småtskårne grøntsager, eller spis dem til indisk mad. Du  kan også bruge dem som wrap til frokost, men så skal du være meget omhyggelig med at rulle dem lige tyndt ud og holde dem varme så de ikke tørrer ud og bliver stive.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar