onsdag den 30. september 2015

Minestrone

 

Ja, vi kan da godt blive enige om at jeg skal arbejde lidt på billedsiden. Det her er så et nærbillede af min minestrone. Nærmest sådan en slags makro-fotografi. Det kunne godt have været lidt mere lækkert. Men bortset fra det - minestrone er et hit. Det er en venligtsmagende suppe med bacon i - perfekt til lidt kolde dage! Familien er begejstret hver gang, og hvis der er nogen som piller rundt i det og brokker sig over de små grønne bladselleri eller andet - så får de en blendet babyversion, og så er de også stille og slubrer suppe i sig. Det tager heller ikke engang lang tid at lave. Jeg serverer i reglen brød til - denne gang var det langtidshævet majsbrød.

100 gr. (frilands) bacon
2 små løg - eller et stort
2 fed hvidløg
3-4 små kviste timian
1/4 knoldselleri
2 stilke bladselleri
1 stor persillerod
3 mellemstore gulerødder
2 dåser flåede tomater
1/2- 3/4 liter kogende vand
salt, peber
2 spsk. hvid balsamico
olivenolie til at stege i

Varm olien på, skær bacon i tern, og svits dem let - de skal ikke blive brune, kun let gyldne. Hak løget og kom det ned i sammen med hvidløg, timian, salt og peber. Hak knoldselleri, bladselleri, persillerod og gulerødder ret fint (max 1/2 x 1/2 cm), og kom det ned i gryden. Svits det hele ved medium varme i ca. 10 minutter, tilsæt så flåede tomater og kogende vand, så konsistensen er en tyk suppe. Lad det koge i 20-30 minutter, og smag så til med salt/peber og hvid balsamico.

Hvis man synes - og må for sin kostreligion! - så kan man servere små suppepasta til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar