mandag den 3. august 2015

Pesto

 

Pesto. Der er meget dårlig pesto i verden - hjemmelavet pesto smager virkelig godt, er ikke svært at lave, og løfter enhver ret. Det kan også fryses, hvis man skulle stå i den situation, at man har lavet for meget (haha).

1 potte basilikum
1 pose pinjekerner
1 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1/2 citron (skræl og noget saft)
50 gr. grana padamo
1-2 dl god olivenolie

Start med at riste pinjekernerne til de bliver gyldne - de må endelig ikke få for meget. Lad dem køle helt af, før du går videre.

Pluk bladene af basilikummen og skyl dem. Smid dem i en blender/minihakker sammen med et fed presset hvidløg, kapers, revet citronskræl, pinjekerner og ost skåret i mindre tern. Kom olivenolien i, og kør til en lind masse. Måske skal der mere olie i. Smag til med citronsaft. Spis på pasta, nye kartofler, en god bøf, til et stykke dejligt brød...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar