onsdag den 3. juni 2015

Thaisuppe med kokos



Suppen her er en gammel traver.  Man kan lave den med kød - bedst med kylling, eller med rejer, denne version er en vegetarudgave. Du kan spice den op med så meget chili du orker, eller bare lave den med færdig (grøn) karrypasta i stedet. Suppen har godt af at koge i en halv times tid, grøntsagerne skal ploppes i i sidste sekund og kun lige koges op.

1 fed hvidløg
6 cm. ingefær
1 grøn chili
1 lime (saft og skræl)
2 spsk. fish sauce
1 spsk. østerssauce
1/2 l fond/boullion
1 dåse kokosmælk
400 gr. broccoli
3-4 forårsløg
1 rød peberfrugt
250 gr. asparges
salt, peber, sesamolie til at stege i

Varm et par spsk. olie op i en gryde, tilsæt presset eller hakket hvidløg. Skræl ingefæren og riv den fint ned i, hak chilien fint og kom den i gryden. Lad det stege et par minutter ved lav varme - det må ikke branke. Tilsæt limesaften, fish sauce, østerssauce og boullion og kokosmælk og lad det småboble under låg i ca. 30 minutter. Imens klargøres grøntsagerne: Vask og skær broccolien i små buketter, skær forårsløgene i skrå skiver og peberfrugten i små tern. Skær det nederste af aspargesene og skær dem i skrå skiver - lad dog hovederne være hele. Lige inden servering kommes grøntsagerne i den kogende suppe, rør godt rundt, og server. Gerne med noget brød til som f.eks. naan. Det har ikke et pløk med thaimad at gøre, men de klæder hinanden, de to. Så kan vi jo kalde det fusion, det er så moderne...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar