lørdag den 9. maj 2015

Koldskål



Jeg kan ret godt lidt koldskål, og jeg har smagt mig igennem nærmest  samtlige købevarianter og eksperimenteret med alle mulige variationer i køkkenet indtil jeg ENDELIG nåede frem til en koldskål der smager, som koldskål skal smage. Den er lavet på halvt tykmælk og halvt kærnemælk og den vinder tydeligt ved at stå en dags tid på køl - og ved at blive lavet på økologisk mælk.

6 æggeblommer
12 spsk. rørsukker
1 stang vanilje
1 citron (skallen)
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk

Pisk æggeblommerne med 11 spsk. sukker - brug den sidste til at skrabe vaniljekornene ud i, og mase dem godt rundt, så de bliver fordelt. Kom vaniljen op til æggeblommerne og piske det hele til det er helt hvidt - det tager et par minutter. Vask citronen - som helst skal være ubehandlet, hvis du vil slippe for alt for mange pesticider i din mad - og riv den fint ned i. Pisk nu tykmælken i, og sørg for at æg og tykmælk er blandet til en homogen masse. Kom kærnemælken i, og bland det godt. Hvis du ikke lige har en 2-liters-beholder, så kan du hælde den færdige koldskål ned i mælkekartonerne og opbevare dem i køleskabet (der bliver selvfølgelig noget til overs. Det bliver du så nok nødt til at spise med det samme. Pokkers!) Det holder en 3-4 dage på køl, og er bedst, når det har fået lov til at tække mindst nogle timer, og gerne til næste dag. Server med kammerjunkere - eller med müesli-knas, eller, hvis du vil køre den helt ud til kanten: klumper af hjemmelavet vaniljeis i. Man dør lidt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar