onsdag den 1. april 2015

Verdens dejligste æblekage


Det her er den bedste æblekage jeg kender. Den består af en rørt dej, som  man trykker æblebåde ned i (de kan med fordel skrælles, hvis man ikke vil tykke i skrællerne bagefter) og så er den krydret med et tykt lag af kanelsukker med kardemomme, anis og stjerneanis. Det karameliser delvist i ovnen.

250 gr. rørsukker
250 gr. smør
3 æg
200 gr. mel
1 tsk bagepulver
2-3 æbler i både
1 dl kanelsukker
1 tsk anisfrø (hele)
6 stjerneanis (kun frøene)
10 kardemommekapsler

Pisk sukker og smør længe. Tilæt et æg ad gangen. Rør hurtigt men grundigt mel og bagepulver ud i æggemassen, og fyld den i en smurt springform (24 cm). Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver, som du presser ned i dejen (på højkant). Mal eller stød anisfrø, stjerneanisfrø og de sorte kardemommefrø fra kardemommekapslerne til et groft pulver som blandes med kanelsukret og drysses rundhåndet over toppen af kagen. Bages ca 1 time ved 160 grader varmluft (tjek med en kødnål om kagen er bagt i midten - den skal komme op ren). Lad den køle lidt af, inden du sætter tænderne i den, ellers kan den gode bliver lidt vammel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar