fredag den 10. april 2015

Müslibar

Her er opskriften på nogle små lækre müslibarer - fine til madpakken, og til at stoppe i næbbet på sultne familiemedlemmer når man er på tur. Du kan variere frø, nødder og kerner som du vil og også gerne tilsætte f.eks. rosiner eller tørrede tranebær. Opskriften giver en stor bradepande (sådan en der passer i ovnen).

1 dåse kondenseret mælk
250 gr. grove gryn (havregryn, rugflager, femkornsflager, hvad du har i skabet)
100 gr. kokosflager eller revet kokos
125 gr. saltede peanuts
125 gr. kerner - sesamfrø, græskarkerner, solsikkefrø, hørgrø
200 gr. hasselnødder eller mandler.

Varm ovnen op til 130 grader varmluft, og lun den kondenserede mælk i en gryde. Du skal være over den hele tiden, det brænder på for et godt ord! Den skal bare lige lunes, så bliver den mere medgørlig. Bland alle de tørre ingredienser i, vend godt rundt og beklæd en stor bradepande med bagepapir. Pres massen ned i formen (læg et stykke bagepapir ovenpå og tryk til). Bages i ca. 45-60 minutter. Lad det køle af i ca. et kvarter og skær det i passende stykker, som skal blive helt kolde på en bagerist inden du pakker dem væk. De holder mellem en og to uger, alt efter hvor varmt der er i dit køkken. Hvis du er til det, så kan du også overtrække dem med chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar