torsdag den 9. april 2015

Mangosorbet

 
Ahr, en dag skulle jeg måske lige på lidt foodstylingkursus eller noget. Denne sorbet - som præsenterer sig knapt så lækkert - smager virkelig godt og er ikke svær at lave. Jeg er ekspert i at købe frugt, som jeg så ikke er så god til at få spist - og så er en sorbet en fin løsning frem for at smide ud. Man kan bruge samme grundopskrift til al mulig slags frugt - grapesorbet, ferskensorbet, pomelosorbet, man skal bare justere på sød-sur-balancen og hvis man lyster tilsætte noget 'parfume' (ferskensorbet hvor lagen er kogt med et par stængler mynter er f.eks. en god kombination).

2 dl vand
2 dl rørsukker
1 tom vaniljestang
1 limefrugt (revet skal og saft)
1 moden mango

Kog først en sukkerlage af vand og rørsukker med den tomme vaniliestang. Når sukkeret er smeltet, er den færdig og skal køle helt af før du bruger den (kog den om morgenen). Fjern vaniljestangen og ilsæt saften af en lime og revet skal af lime og mangokødet skåret i tern. Blend det hele sammen til en glat masse, smag den til og frys - gerne på ismaskine. Viola - en lille fin dessert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar