onsdag den 29. april 2015

Bagte rabarber med hvid toblerone-creme og honningristet müesli



 
Rabarber. En klar forårsbebuder. Jeg kaster mig frådende over dem hvert forår. Jeg foretrækker at drysse dem med rigeligt sukker og bage dem i ovnen, det giver en lidt mere fast struktur end hvis man koger dem i en gryde – men det er jo en smagssag – og noget med, hvor meget tid man har og sårn. Kombineret med enten hvid chokoladecreme – eller hvid toblerone-creme, hvis man kan få fingre i sådan noget, og enten myesli eller nøddemakroner er det simpelthen så englene synger. Faktisk kan det kun overgås af at blande eventuelle rester af bagte rabarber med hvid chokolade, fryse det til is, og så dumpe det ned i høje glas og overhælde det med hjemmelavet koldskål. Så dør man vitterlig lidt. Cremen skal minimum laves 4-6 timer før den serveres, helst dagen før. Müeslien kan du købe færdig, eller riste selv.
1 bundt rabarber1 dl æblejuice1 dl sukker (eller mere, efter smag og bundtstørrelse!)1 tom vaniljestang
Hvid toblerone-creme:2 ½ dl piskefløde200 gr. hvid toblerone (eller hvid chokolade)
Honningristet müesli
Rens rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Læg dem i et ovnfast fad, hæld æblejuice og sukker over – og eventuelt en tom vaniljestang. Dæk fadet med folie og bag dem i ovnen ved 200 grader til de er passende møre. Køl dem af.
Varm fløden op i en gryde. Tilsæt grofthakket hvid toblerone, og rør til al chokoladen er smeltet, og det hele er en cremefarvet, ensartet masse. Sæt det på køl i mindst 4 timer – det skal være gennemkoldt. Når du skal servere din dessert, så tager du massen ud, og pisker den op med en elpisker til det bliver en cremet og fluffy masse. Du skal passe på, at du ikke pisker det for meget, så gryner det.
Læg honningristet müesli og bagte rabarber lagvis i et glas, og kom den hvide creme på toppen. Velbekomme!
Tip
Müeslien kan du nemt lave selv - bare husk, at den også skal være helt kold. 
2 dl grovvalsede gryn (f.eks. havre, byg, spelt, rug, femkornsflager)1/2 dl mandler
1/2 dl sesam
1/4 tsk salt
2 spsk honning med top
Hak mandlerne i passende stykker. Rist grynene og mandlerne på en pande uden fedtstof til de dufter.  Kom sesamfrø på og salt, og når det hele er varmt, tilsæt så honningen og rør grundigt rundt indtil alt er dækket af honning, og det dufter karameliseret. Køl af. Du kan variere müeslien i det uendelige alt efter hvilke flager, kerner og nødder du kan lide. Den er rigtig god på græsk yoghurt ..
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar