torsdag den 19. marts 2015

Karameller med havsalt


Uh, jeg har noget med kombinationen af salt og karamel. De to ting klæder hinanden umanerlig godt efter min beskedne mening. Glykosesirup kan man efterhånden få i supermarkedet, men hvis du ikke har det hjemme, så drop det og brug bare mere sukker i stedet. Jeg har eksperimenteret mig frem til nedenstående karamelopskrift.

1/4 l piskefløde
250 gr. muscovadosukker (eller rørsukker)
50 gr. glycose
30 gr. smør
1/2 tsk salt (ret fint)
1/2 tsk flagesalt (ikke for grovkornet)


Kom alt undtagen flagesalt i en gryde, og bring det i kog. Rør det godt samme når det koger, men ellers er fidusen at du stort set ikke skal røre i det - kun akkurat så meget, så det ikke brænder på.
Bliv i nærheden og hold skarpt øje med det, og rør lidt engang i mellem. Tjek jævnligt konsistensen ved at komme en lille skefuld karamel på en kold tallerken, lade det stå et halvt minut, og så trække en finger igennem karamellen. Når karamellen tydeligt begynder at stivne og få en lidt sejere konsistens, så er den færdig. Det ser ca. sådan her ud i gryden:

Drys flagesaltet i og rør grundigt rundt. Hæld det i en lille firkantet form der er foret med bagepapir (ca. 15x20 cm) og lad det stå på køkkenbordet i en time. Skær det ud i passende størrelse og spis det enten alt sammen på en gang eller pudr det med lidt flormelis, så de færdige karameller ikke klistrer sammen.

Nå ja, og hvis du så tager en dl af karamellen fra når den lige er kogt sammen og blevet homogen, så har du en saltet karamelsauce, og den kan man bruge til at pimpe sin kaffe med:


En espresso eller stærk, sort kaffe med en smule mælk, en teske med top af den saltede karamelsauce, tre skefulde blødt flødeskum og så lidt karamelsauce oven på. Det slår Baressos slatne salted caramel latte ANYtime!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar