mandag den 2. februar 2015

Vaniljeis



Jeg er ret pjattet med is, og i perioder laver jeg rigtig meget is selv, i alle mulige varianter og med forskellige teknikker. En klassiker jeg altid vender tilbage til er dog en helt simpel vaniljeparfait, altså piskefløde, æggeblommer, sukker og rigtig vanilje. Det er godt til alt - prøv en kugle i en espresso, til is, frugt, i en nøddekurv...

1/2 liter piskefløde
4 æggeblommer
6 spsk. rørsukker
1 stang vanilje

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i en spsk sukker. Sørg for at de er skilt fint ad. Kom hele molevitten i en røreskål og pisk til det har en konsistens som flødeskum. Frys. Jo, så nemt er det. Ikke noget med at piske fløde for sig og æg for sig og blande og pyha, kæmpeopvask. Bare det hele i en skål. Frysetiden afhænger af din fryser, men efter en 4-6 timer bør den være frosset til en fin parfait.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar