torsdag den 19. februar 2015

Sesampanerede kammuslinger med orangesauce



Det her, det er en klassiker. Vi får det tit sammen med sushi, som en lille varm sidedish, det er også meget lækkert som forret eller som del af en forret. Du skal bruge friske, store kammuslinger, og hvis du ikke kan få det, så vent til en anden dag. Man kan også med fordel lave saucen af blodappelsin eller blodgrape, det giver faktisk lige et ekstra twist. Hvis du vil servere det som en fullblown forret, så vil jeg foreslå at det minimum er 4 kammuslinger per næse.

16 friske store kammuslinger
2 saftige appelsiner
2 spsk. iskoldt smør
Sesam til panering
Smør til stegning

Start med saucen: pres appelsinerne og kog saften til den er kogt så meget ind, at den er blevet tyktflydende og dækker bunden i gryden. Tag den af varmen og sæt til side. Paner kammuslingerne på alle sider i sesamfrø - de hæfter fint på kammuslingerne. Varm panden op, smelt smørret på og lad det bruse af. Steg kammuslingerne på begge sider ved ret kraftig varme. De skal ikke have lang tid - pas også på, at sesamfrøene ikke branker. De skal ikke være gennemstegte, men stadig glasagtige inde i midten, ellers risikerer du at de bliver tørre og gummiagtige. Tag den reducerede appelsinsaft frem igen, den skal stadig være lun. Pisk smøret ned i med et piskeris, lidt af gangen, til du får en tyk homogen sauce. Server med kammuslingerne på en bund af orangesauce.

Tip: Som en genvej kan du også bruge en god appelsinjuice, blodappelsinjuice eller blodgrape. Beregn i så fald knapt 2 dl juice til portionen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar