torsdag den 8. januar 2015

Syltede rødbeder med stjerneanis og bær

Medmindre man er typen der insisterer på at stå og kigge på sine rødbeder mens de koger, så er det forbløffende nemt at sylte rødbeder. De smager bedre end dem man køber færdige, men kan give dem kant med sine yndlingskrydderier - og så er de ikke proppet med e-numre...

1 kg rødbeder (i noglenlunde samme størrelse (diameter))

Lage:
4 1/2 dl eddike (gerne æblecidereddike)
2 1/2 dl vand
10 gr. salt
200 gr sukker
1 dl rød saft (ribs, hyldebær, solbær)
6-8 stjerneanis
en ingefærknold i skiver

Kog rødbederne i vand der dækker. Kog dem til de er lige knapt møre - det tager ca 45 minutter - 1 time, alt efter hvor store de er. Skyld dem i koldt vand, og smut skrællen af (hvis du ikke gider at hav røde hænder bagefter, så tag latexhandsker på når du håndterer rødbederne. Latexhandskers berettigelse i et køkken er totalt undervurderet!). Skær i skiver og kom på et skoldet glas.

Mens rødbederene koger kommer du alle ingredienserne til lagen i en gryde og koger det op. Lad det koge 5-10 minutter og hæld den kogende lage over rødbederne. De smager bedst (af mest) når de har trukket i en uges tid,  men hvis man er meget utålmodig kan man godt spise af dem efter en halv dag. De holder minimum 6 uger på køl - ingefæren er også med til at sikre holdbareden. Hvis du vil have længere holdbarhed eller være helt sikker, så kan du skylle glasset i atamon og tilsætte en tsk. atamon til lagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar