lørdag den 24. januar 2015

Shawarma



Shawarma er en fantastisk spise. Man kan bruge alt muligt restekød der er lam eller okse eller kalv, f.eks. rester af en lammekølle eller culottesteg - eller man kan selvfølgelig købe noget kød (oksefilet hvis det skal være rigtig fint). Det fyldes i pitabrød sammen med lidt forskelligt grønt og en dressing af en slags - og så er der ikke et øje tørt.

500 gr. kød

1 1/2 tsk. hel allehånde
1/2 tsk. hel sort peber
1 tsk. hel koriander
1 tsk. hel spidskommen
5 hele nelliker
1 tsk. røget paprika
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. kanel
1 fed hvidløg (presset)
1 løg i tern
2 spsk. lys eddike (f.eks. hvid balsamico)
2 spsk. olie

Olie til stegning

Jeg bruger altid hele krydderier, fordi de bare smager bedre end de stødte. Hvis du kun har stødte krydderier og ikke lige orker at gå ud og anskaffe de hele, så lav det alligevel, men vid, at det smager så meget mere intenst med hele krydderier.

Rist allehånde, peber, koriander, spidskommen og nelliker på en pande til det dufter. Kværn dem i kaffekværnen eller stød dem i en morter (hvis du er MEGET sart, så kan det være du kan smage lidt krydderi i din kaffe bagefter). Bland det med resten af ingredienserne til en tyk marinade, striml kødet i passende stykker der ikke er for lange, og bland det hele sammen. Lad det marienere så længe så muligt, mindst i en halv time. Steg på en brandvarm pande i rigeligt olie.

Server med grønt (f.eks. spidskål, agurk, tomat, peberfrugt) og en god dressing (jeg rører en af creme fraiche, salt, peber og tørret dild).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar