mandag den 19. januar 2015

Pitabrød


Nu er det ikke sådan at det er besværligt at bage pitabrød. Det kræver en del øvelse at lave dem runde - og hvis der er kagerulleførende yngel til stede i køkkenet, så bliver de endnu mindre runde. Men de smager godt, og så kan jeg jo vældig godt lide at jeg ved hvad der er kommet i den mad jeg spiser. Opskriften giver 8-10 styk. De fryser fint, men vær omhyggelig når de skal tøes op igen, så de ikke bliver våde.

3 dl vand
15 gr. gær
7 gr.l salt
20 gr. olie
150 gr. fuldkornsmel
300 gr. hvedemel

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt af melet tilbage. Lad dejen hvile i en time. Tænd ovenen når lidt over halvdelen af hævetiden er gået - den skal være 250 varmluft, og hvis du har en bagesten, så er det en fordel. Del portionen i 8-10 styks, og rul dem ud til pitabrødsstore cirkler. Bag dem 5 minutter i den brandvarme ovn - de puffer helt op. Hold dem varme under et klæde, og spis!

Det virkelig gode ved pitabrød er, at man kan komme alt i dem. Tun, falaffel, shawarma, skinke, æg - hvad man nu kan lide sammen med et udvalg af småtskårne grøntsager og en god dressing. De er også gode til madpakke (minus dressing) - eller i en hurtig vending til at fylde med ost og skinke og lune i brødristeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar