lørdag den 31. januar 2015

Grillet gris med vietnamesiske rispandekager, goma og kokostopping


I dag fik vi rismelspandekager med grøntsager - rul-selv-style til marineret grillet gris (den her gris skal selvfølgelig også ultimativt grilles over trækul på et fint lille spyd, men hvis man ikke kan det uden at blive grænsepsykotisk mens man farer ind og ud mellem grill og bord med en grilltang i hånden, så er det også rigtig fint i ovnen.

Kød:
4 svinekoteletter
4 spsk. sesamolie
3 spsk. soya
3 spsk. sød chilisauce
2 spsk. fishsauce

Tilbehør:
Rispandekager

3 peberfrugter i strimler
1 agurk i strimler
2 små hjertesalat i strimler
1 bundt forårsløg i skrå skiver
1/2 bundt frisk koriander, hakket fint
1/2 bundt frisk mynte, hakket fint
1 dl cashewkerner, ristede og saltede

1 portion gomadressing
1 portion kokostopping (tænk frisk salat af kokosnød)

Start med at røre marinaden sammen til svinekødet - det kan du evt. gøre om morgenen, så kan de ligge i den hele dagen, men en lille times tid er fint nok. Skær koteletterne i tynde strimler. Varm grillen op til 300 grader, læk strimlerne på en bageplade beklæde med bagepapir og grill dem i 3-5 minutter (de skal ikke vendes). Tjek, at de er gennemstegte.

Anret alle grøntsager, krydderurter og nødderne dekorativt og tag-venligt. Beklæd hele spisebordet med en voksdug (!) hvis der er børn blandt de spisende, og sæt rispandekagerne frem sammen med en stor skål med varmt vand (man skal kunne røre ved det uden at brænde fingrene). Den skal være så stor, at man kan dyppe rispandekagen ned i.  Nu dypper hver person sin rispandekage ned i vandet i en 10-15 sekunder (se på pakken), og lægger den på tallerkenen. Så er der frit slaw med at komme kød, grøntsager, nødder og fyld i, rulle det sammen og spise. Jeg serverede gomadressing og kokostopping til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar