søndag den 18. januar 2015

Asiatisk inspireret risnudelsalat



Denne her risnudelsalat giver en kæmpeportion. Vi var seks - og der var rester. Vi spiste den til kylling satay - grillet kylling med lun jordnøddesauce. En fin kombination. Salaten er kold (eller hvis man er meget venlig - lunken).

500 gr. risnudler
1 bundt koriander
2 saftige lime (saft og skal)
1 fintrevet stykke ingefær (6 cm)
1 dl østerssauce
3 spsk. sesamolie
4 spsk. fish sauce
4 spsk. hakket palmesukker (eller ca. det halve i rørsukker)
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg

Tilbered risnudlerne efter anvisning på pakken. Og hvis du ikke har den store risnudelerfaring og der stsår; hæld vand på og lad det trække i 10-15 minutter, så betyder det KOGENDE vand. Og måske lidt salt. Hæld dem i en sigte, og lad dem stå i en skål i en halv time. Lav dressingen imens: Rør alle de flydende ingredienser sammen, tilsæt hakket koriander, sukker og revet ingefær og limeskal. Lad den trække til nudlerne er klar. Vend nudlerne i dressingen, og kom peberfrugt skåret i strimler og forårsløg i skå skiver ned i. Vend rundt og spis. Man kan i øvrigt tilføje så meget hvidløg og chili som man kan lide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar